Operacija polipa u nosu


Smetnje kod disanja mogu biti prouzrokovane običnom kijavicom koja prođe za par dana, međutim dugotrajno otežano disanje na nos, pojačana sekrecija iz nosa, eventualno neki suvi nadražajni kašalj nam ukazuju da može postojati neki problem u samom nosu. Postoji par razloga koji mogu biti uzročnik za ovo:

  • Kriva nosna pregrada (Deviatio septi nasi)
  • Polipoza u nosu
  • Alergijski i vazomotorni rhinit

Polipi u nosu, u medicini poznati pod nazivom “nazalna polipoza“, dobroćudne su izrasline (mada nekada mogu da postanu i maligni, što je izuzetno retko) nalik peteljkama koje se pojavljuju na sluznici nosne šupljine ili na sluznici paranazalnih šupljina, odnosno na sinusima. Mogu nastati na bilo kojem od navedenih mesta.

Polipi predstavljaju mehaničku prepreku u nosu kod koje su koštane strukture samog nosa dobre, za razliku od krive nosne pregrade, a gde je problem u samoj sluznici nosa.

Najčešće pacijenti koji imaju polipe u nosu imaju otežano disanje, pričaju nazalno, a ukoliko su polipi veliki i pritiskaju mirisni živac mogu nemati čulo mirisa a samim tim i oslabljeno čulo ukusa. Ljudi sa polipima u nosu češće imaju upale sinusa, bronchitis ili asmatične napade.

Jedan od načina rešavanja polipa u nosu je njihovo hiruško uklanjanje.

Više o ovoj operaciji pročitajte na našem blogu.

Cena operacije

(u cenu su uključeni svi troškovi izuzev preoperativne pripreme)

Cena
Operacija polipa u nosu 110,000.00 RSD