Dr Erceg Mladen

Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom


Dr Erceg Mladen specijalista anesteziologije sa reanimatologijom

Dr Erceg Mladen

Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom

Dr Erceg Mladen je specijalista anesteziolog. Svoje višedecenijsko iskustvo je stekao radeći u državnim i privatnim ustanovama.

Završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Specijalizaciju iz anestesteziologije završio je u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.

Preko dvadest godina radio je u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić” na poslovima anesteziologa i posle kao Načelnik službe za anesteziologiju i intenzivno lečenje pedijatrijskih pacijena.

Bio je mentor za pedijatrijsku anesteziju i reanimaciju katedre za anesteziologiju i reanimatologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu i Vojno medicinske Akademije. Bio je Generalni sekretar pedijatriskog aktiva anesteziologa do 2015 godine. Dugogodišnji saradnik je UNICEF-a iz oblasti razvoja primarne zdravstvene zaštite dece i omladine, kao i ekspert UNICEF-a za pedijarijsku reanimaciju.

Godine 2012. dobio je najviše priznaje Srpskog lekarskog društva “Plaketa”, za razvoj pedijatrijske anestezije, organizovanje simpozijuma iz pedijatrijske anestezije, edukacije specijalizanata anestezije iz oblasti pedijatrijske anestezije i inenzivnog lečenja hirurških pacijenata.

Autor i koator je više stručnih radova.

Od 2015. godine je član tima Dr Žutić.