Zaštitite dete od sunca

Bebina koža je tanka, osetljiva i lako može da izgori.


Preporuka je da se deca do 6 meseci nikako ne izlažu direktnoj sunčevoj svetlosti. Deca do godinu dana ne bi trebala da se izlažu direktnom suncu izmedju 11h i 16h, kada je UV zračenje najjače, a u periodu vam tog vremenskog okvira da budu zaštićeni laganim odelom i šeširićem i preparatima za zaštitu od suna koji imaju visok zaštitnim faktor. Najbitniji period u godini kada dete treba zaštititi od suna je od maja do oktobra meseca i pravila zaštite važe bez obzira da li ste u gradu, na moru ili planini.  

Preporuka je da se preparat za zaštitu od sunca nanaese 20 minuta pre izlaganja sunčevoj svetlosti a tokom boravka napolju više puta ponovo nanositi preparat za zaštitu. Kada ste na moru mazanje ponavljajte nakon kupanja, čak i ako je preparat vodootporan.

Preparati za zaštitu od sunca mogu biti dermatološki testirani i bezbedni za upotrebu kod dece od samog rođenja. Potrebno je koristiti preparate sa visokim zaštitinim faktorom, najmanje 30+ a najbolje 50+, koji imaju visok stepen zaštite od UVA i UVB zraka (preko 98%).

Mnoge farmaceutske kuće u svojim preparatima imaj sastojke koji hidriraju i regenerišu kožu i neguju osetljivu kožu dece koja su sklona atopijskom dermatitisu.

Tokom meseci kada je toplo preoruka je da ne pretopljavate bebu i da joj povećate unos tečnosti.

Što je veće izlaganje suncu u detinjstvu, veći je rizik od raka kože kasnije u životu.

 

 

Sadržaj na našem sajtu je opšte informativnog karaktera i ne predstavlja zamenu za savet i pregled lekara. Ukoliko planirate primenu informacija dobijenih na našem sajtu potrebno je prethodno posavetovati se sa lekarom.

Cena pregleda

Cena
Pregled specijaliste dermatologa 6,000.00 RSD
Pregled specijaliste pedijatra 4,600.00 RSD